Εφηβεία στα κορίτσια: Ποιες τροφές καθυστερούν την έναρξή της
Η πρώιμη ήβη είναι μια κατάσταση που οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων, όπως οι περιβαλλοντικές αλλαγές, αλλά και ο τρόπος ζωής που υιοθετούν όλο και περισσότερα παιδιά. Η διατροφή αποτελεί επίσης σημαντικό ρυθμιστικό παράγοντα, καθώς υπάρχουν τροφές που ευνοούν την καθυστέρηση της εφηβείας και άλλες που την επισπεύδουν. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν μελέτησαν στοιχεία για 456 κορίτσια 5 έως 12 ετών και ανακάλυψαν ότι τα κορίτσια που έτρωγαν κόκκινο κρέας είχαν έναρξη της έμμηνης ρύσης νωρίτερα σε σχέση με όσα δεν έτρωγαν. Επίσης τα κορίτσια που κατανάλωναν λιπαρά ψάρια είχαν έναρξη της έμμηνης ρύσης πολύ αργότερα. Ειδικότερα, τα κορίτσια που έτρωγαν λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα εμφάνισαν την πρώτη τους περίοδο σημαντικά πιο αργά σε σχέση με τα κορίτσια που τα κατανάλωναν μια φορά το μήνα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι κορίτσια που έτρωγαν λιπαρά ψάρια πιο συχνά είχαν έναρξη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(85)
- Υγεία(323)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.