Εγκεφαλικό: Το υποκατάστατο ζάχαρης που βλάπτει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, σύμφωνα με μελέτη
Ένα συστατικό που περιέχουν πολλά προϊόντα διαίτης και χαμηλών θερμίδων, βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας. Νέα ευρήματα εγείρουν σοβαρές ανησυχίες, υποδεικνύοντας ότι αυτό το δημοφιλές υποκατάστατο ζάχαρης μπορεί να βλάψει τη λειτουργία των εγκεφαλικών αγγειακών κυττάρων και να αυξήσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Το Νο1 υποκατάστατο ζάχαρης που βλάπτει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου Η ερυθριτόλη, ένα δημοφιλές υποκατάστατο ζάχαρης που βρίσκεται σε πλήθος προϊόντων, ενδέχεται να βλάπτει βασικές κυτταρικές λειτουργίες απαραίτητες για τη διατήρηση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στο Μπόλντερ. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ερυθριτόλη: αυξάνει το οξειδωτικό στρες,διαταράσσει τη σηματοδότηση του μονοξειδίου του αζώτου,αυξάνει την παραγωγή αγγειοσυσπαστικών πεπτιδίων καιμειώνει την ικανότητα διάλυσης θρόμβων στα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(171)
- Υγεία(367)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.