πριν από  4 ώρες 43 λεπτά

Makeleio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η κατανάλωση χαλασμένου καρπουζιού μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη βακτηριακή μόλυνση, προειδοποιεί ο Andrey Dorokhov, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ανόργανης Χημείας Α.Ν. Reformatsky στο Ρωσικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο MIREA, σε συνομιλία με τη Lenta.ru. "Μετά από 30-60 λεπτά, ξεκινούν διαδικασίες οξείδωσης, ενζυμτικής σήψης και μικροβιακής μόλυνσης σε ένα κομμένο καρπούζι. Σε θερμοκρασία δωματίου, ο πολτός του καρπουζιού γίνεται δυνητικά επικίνδυνος μετά από 2-3 ώρες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριακών στελεχών του εντερικού τύπου, πολλαπλασιάζονται ενεργά σε γλυκό περιβάλλον. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται ιδιαίτερα σε θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών και υψηλή υγρασία", προειδοποιεί ο Dorokhov. Ο βέλτιστος τρόπος αποθήκευσης του καρπουζιού, σύμφωνα με τον χημικό, είναι σε σφραγισμένο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο τροφίμων στο ψυγείο. Ταυτόχρονα, όπως διευκρινίζει, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η επαφή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation