Ειδικός προειδοποιεί για τον κίνδυνο κατανάλωσης χαλασμένου καρπουζιού
Η κατανάλωση χαλασμένου καρπουζιού μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη βακτηριακή μόλυνση, προειδοποιεί ο Andrey Dorokhov, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ανόργανης Χημείας Α.Ν. Reformatsky στο Ρωσικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο MIREA, σε συνομιλία με τη Lenta.ru. "Μετά από 30-60 λεπτά, ξεκινούν διαδικασίες οξείδωσης, ενζυμτικής σήψης και μικροβιακής μόλυνσης σε ένα κομμένο καρπούζι. Σε θερμοκρασία δωματίου, ο πολτός του καρπουζιού γίνεται δυνητικά επικίνδυνος μετά από 2-3 ώρες. Αυτό οφείλεται στο ότι τα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριακών στελεχών του εντερικού τύπου, πολλαπλασιάζονται ενεργά σε γλυκό περιβάλλον. Η διαδικασία αυτή επιταχύνεται ιδιαίτερα σε θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών και υψηλή υγρασία", προειδοποιεί ο Dorokhov. Ο βέλτιστος τρόπος αποθήκευσης του καρπουζιού, σύμφωνα με τον χημικό, είναι σε σφραγισμένο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο τροφίμων στο ψυγείο. Ταυτόχρονα, όπως διευκρινίζει, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η επαφή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(100)
- Υγεία(362)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.