Είναι αλήθεια ότι το θαλασσινό αλάτι είναι πιο υγιεινό από το συνηθισμένο;
Τα οφέλη από τα μέταλλα στο θαλασσινό αλάτι είναι "γελοία", λέει ειδικός. Τι προτείνει. Το θαλασσινό αλάτι έχει γίνει δημοφιλές από τους τηλεοπτικούς σεφ που το προωθούν ως μια καλύτερη εκδοχή χλωριούχου νάτριου, σε σύγκριση με το συμβατικό επιτραπέζιο αλάτι. Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης επισημαίνουν τα χαμηλότερα επίπεδα επεξεργασίας και τα υψηλότερα επίπεδα μετάλλων, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Ωστόσο, η διατροφολόγος Sonia Pombo, επικεφαλής έρευνας στο Action on Salt, διαφωνεί. "Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι το προϊόν τους είναι καλύτερο", τονίζει η Pombo. "Είναι γελοίο όμως, αν κοιτάξετε το πόσο μικρές ποσότητες μαγνησίου ή καλίου περιέχουν αυτά τα αλάτια. Αν θέλετε μικροθρεπτικά συστατικά, φάτε ένα κομμάτι φρούτου", συμπληρώνει η ίδια. "Τα στοιχεία που συνδέουν την υψηλή πρόσληψη αλατιού με την αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι πολύ καλά τεκμηριωμένα", τονίζει. Η υπερκατανάλωση αλατιού...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(56)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(129)
- Υγεία(323)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.