πριν από  8 ώρες 56 λεπτά

Cyprustimes.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Όταν γυρίζουμε από τα ψώνια και διαπιστώνουμε ότι κάποιο αυγό είναι ραγισμένο στην καρτέλα/συσκευασία, προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα υγείας: Είναι αυτό το αυγό ασφαλές για κατανάλωση; Η απάντηση εξαρτάται από το πώς και πότε εμφανίστηκε η ρωγμή, αν το αυγό έχει ψυχθεί και αν βακτήρια μπορεί να είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν. Γιατί οι ρωγμές έχουν σημασία Το κέλυφος του αυγού και οι εσωτερικές μεμβράνες του σχηματίζουν ένα φυσικό προστατευτικό φράγμα κατά των βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, μιας από τις πιο συχνές αιτίες τροφιμογενών ασθενειών. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτού του φράγματος, είτε πρόκειται για μια τριχοειδή ρωγμή είτε για ένα βαθύτερο σπάσιμο, αυξάνει τον κίνδυνο να εισέλθουν βακτήρια στο εσωτερικό του αυγού. Ωστόσο, δεν ενέχουν όλες οι ρωγμές τον ίδιο κίνδυνο. Η κατανόηση της διαφοράς σας βοηθά να αποφασίσετε με ασφάλεια και σιγουριά. Πότε ένα ραγισμένο αυγό δεν είναι ασφαλές για κατανάλωση Ορισμένοι...

πριν από  22 ώρες 6 λεπτά

Onmed.gr

Όταν γυρίζουμε από τα ψώνια και διαπιστώνουμε ότι κάποιο αυγό είναι ραγισμένο στην καρτέλα/συσκευασία, προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα υγείας: Είναι αυτό το αυγό ασφαλές για κατανάλωση; Bigstock Η απάντηση εξαρτάται από το πώς και πότε εμφανίστηκε η ρωγμή, αν το αυγό έχει ψυχθεί και αν βακτήρια μπορεί να είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν.Γιατί οι ρωγμές έχουν σημασία...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation