Είναι οι πατάτες τόσο βλαβερές τελικά όσο λένε όλοι;
Μια από τις πιο... κακολογημένες τροφές είναι η πατάτα. Για την ακρίβεια, οι λευκές πατάτες. Εννιά στις δέκα φορές που θα αναφερθούν σε μια συζήτηση περί καλής διατροφής, οι λευκές πατάτες θα χαρακτηριστούν ως ανθυγιεινό φαγητό σε αντίθεση με τις γλυκοπατάτες που από τη μεριά τους εκθειάζονται διαρκώς για τα διατροφικά τους οφέλη. Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή η εντύπωση. Είναι όντως τόσο κακές οι πατάτες για την υγεία μας. Η αθλητική διαιτολόγος Πάμελα Νίσεβιτς έδωσε πρόσφατα τη δική της εκδοχή. Ο ισχυρισμός: Οι γλυκοπατάτες είναι καλύτερες από τις λευκές πατάτες επειδή περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, όπως σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνη Α, β-καροτένιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο. Οι λευκές πατάτες από την άλλη, είναι υψηλότερες στην κλίμακα του γλυκαιμικού δείκτη και θεωρούνται παχυντικές επειδή τις περισσότερες φορές τις τρώμε είτε τηγανητές είτε φορτωμένες με διάφορα παχυντικά συνοδευτικά όπως το βούτυρο, το αλάτι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(66)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(138)
- Υγεία(394)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.