ΕΟΔΥ: 420.000 άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροφική δηλητηρίαση
Τα μη ασφαλή τρόφιμα (μολυσμένα με βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή χημικές ουσίες) ευθύνονται για πάνω από 200 ασθένειες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι τροφικές δηλητηριάσεις αποτελούν σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όπως τονίζει σε ενημέρωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος επιτηρεί τα τροφιμογενή νοσήματα και τις εξάρσεις κρουσμάτων με στόχο τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Η ασφάλεια των τροφίμων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε κάθε στάδιο της αλυσίδας τροφίμων - από την παραγωγή έως τη συγκομιδή, την επεξεργασία, την αποθήκευση, τη διανομή, μέχρι και την προετοιμασία και κατανάλωση. Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 600 εκατομμύρια κρούσματα τροφιμογενών νοσημάτων, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα μη ασφαλή τρόφιμα αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία, επηρεάζοντας δυσανάλογα τα ευάλωτα και περιθωριοποιημένα άτομα, ειδικά τις γυναίκες, τα παιδιά και τους μετακινούμενους πληθυσμούς που βρίσκονται σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(84)
- Υγεία(295)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.