πριν από  5 ώρες 55 λεπτά

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα μη ασφαλή τρόφιμα (μολυσμένα με βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή χημικές ουσίες) ευθύνονται για πάνω από 200 ασθένειες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι τροφικές δηλητηριάσεις αποτελούν σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, όπως τονίζει σε ενημέρωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος επιτηρεί τα τροφιμογενή νοσήματα και τις εξάρσεις κρουσμάτων με στόχο τη λήψη των κατάλληλων μέτρων. Η ασφάλεια των τροφίμων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο σε κάθε στάδιο της αλυσίδας τροφίμων - από την παραγωγή έως τη συγκομιδή, την επεξεργασία, την αποθήκευση, τη διανομή, μέχρι και την προετοιμασία και κατανάλωση. Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 600 εκατομμύρια κρούσματα τροφιμογενών νοσημάτων, γεγονός που υποδεικνύει ότι τα μη ασφαλή τρόφιμα αποτελούν απειλή για την ανθρώπινη υγεία και την οικονομία, επηρεάζοντας δυσανάλογα τα ευάλωτα και περιθωριοποιημένα άτομα, ειδικά τις γυναίκες, τα παιδιά και τους μετακινούμενους πληθυσμούς που βρίσκονται σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation