ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ - ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Περισσότερο από το 50% των θερμίδων που καταναλώνουν καθημερινά παιδιά και έφηβοι προέρχεται από επιλογές που οι ειδικοί συνδέουν με αυξημένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών Photo: Shutterstock Η διατροφή των σύγχρονων κοινωνιών έχει αλλάξει ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες, με την ευκολία, την ταχύτητα και το χαμηλό κόστος να κυριαρχούν στις καθημερινές επιλογές. Ένα ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό της τροφής που καταναλώνεται αποτελείται από υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, προϊόντα δηλαδή που έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία και απέχουν πολύ από τη φυσική τους μορφή. Αν και συχνά είναι οικονομικά και ιδιαίτερα γευστικά, έχουν συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά όταν καταναλώνονται συστηματικά και σε μεγάλες ποσότητες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτά τα τρόφιμα εξακολουθούν να κυριαρχούν στη διατροφή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), παρά τη μικρή πρόοδο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(14)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(89)
- Υγεία(340)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.