Επιστήμονες ανακάλυψαν ουσίες - αντι-μπαχαρικά που σβήνουν την κάψα και πιθανώς τον πόνο
Νέα μελέτη που εντοπίζει μόρια που καταστέλλουν την κάψα της πιπεριάς τσίλι θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός καρυκεύματος που θα κάνει πιο προσιτά σε πολύ περισσότερους ανθρώπους τα πολύ καυτερά φαγητά. Τα ευρήματα της έρευνας έχουν πολλαπλές πιθανές εφαρμογές για τις ουσίες που λειτουργούν σαν αντι-μπαχαρικά: παραγωγή πιπεριών τσίλι λιγότερο καυτερών, μια εναλλακτική λύση για την ανακούφιση του πόνου αντί της καψαϊκίνης και, στα νοικοκυριά που υπάρχουν ευαισθησίες στα μπαχαρικά, ένα νέο καρύκευμα για το ντουλάπι. "Αν βρίσκεστε στο σπίτι και έχετε παραγγείλει φαγητό που έχει μπαχαρικά που είναι λίγο πολύ καυτερά για κάποια γούστα, θα μπορείτε απλά να πασπαλίζετε με μια μορφή πιπεριάς τσίλι που έχει αυτούς τους κατασταλτικούς παράγοντες που θα μειώσουν την κάψα", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Devin Peterson, καθηγητής επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. "Νομίζω ότι η ιδέα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(31)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(147)
- Υγεία(346)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.