Έρευνα: Το 80% των περιπτώσεων Αλτσχάιμερ θα μπορούσε να προληφθεί με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων
Το Αλτσχάιμερ επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και φαίνεται πως οι περισσότερες περιπτώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσω της διατροφής. Eρευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό κατά τη διάρκεια μιας μελέτης που διεξήχθη στην Ολλανδία πέρυσι, η οποία έδειξε ότι οι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, ωμέγα-3 και βιταμινών Β στο αίμα είχαν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, έδειξε ότι τα άτομα που δυσκολεύονται να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μια μορφή άνοιας, ενώ τα άτομα με διαβήτη έχουν διπλάσιο κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης.Ποιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ Για να αποφύγετε την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ, καλό είναι να εκμεταλλεύεστε τον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να συμπληρώνετε την πρόσληψη βιταμίνης D...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(351)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.