Ερωτηματικά για το σκουληκάλευρο σε δημοφιλή ευρωπαϊκά τρόφιμα
Προβληματισμό προκαλεί η σιωπηρή συναίνεση της Ελλάδας στην έγκριση χρήσης πρωτεϊνών από έντομα σε τρόφιμα, με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη να ζητά εξηγήσεις από την Κομισιόν. Στις αρχές του έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη χρήση σκόνης αλευροσκώληκα που έχει υποστεί επεξεργασία με υπεριώδες φως σε μια σειρά δημοφιλών τροφών. Η έγκριση επέτρεψε στους παραγωγούς τροφίμων να ενσωματώνουν έως και 4% αυτής της σκόνης σε προϊόντα όπως ψωμί, τυρί, ζυμαρικά, γλυκίσματα και κομπόστες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για πιο βιώσιμη διατροφή - με λιγότερες εκπομπές ρύπων και μεγαλύτερη εξάρτηση από εναλλακτικές πηγές πρωτείνης. Η γαλλική Nutri'Earth εξασφάλισε - για την ώρα - αποκλειστική άδεια κυκλοφορίας για πέντε χρόνια, με την είδηση να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις: από θετικά σχόλια για τη βιωσιμότητα της πρότασης μέχρι σκεπτικισμό και ανησυχία για τη χρήση εντόμων στην διατροφή. Πίσω από την απόφαση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(34)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(93)
- Υγεία(280)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.