πριν από  4 ώρες 0 λεπτά

Dikaiologitika.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Προβληματισμό προκαλεί η σιωπηρή συναίνεση της Ελλάδας στην έγκριση χρήσης πρωτεϊνών από έντομα σε τρόφιμα, με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη να ζητά εξηγήσεις από την Κομισιόν. Στις αρχές του έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη χρήση σκόνης αλευροσκώληκα που έχει υποστεί επεξεργασία με υπεριώδες φως σε μια σειρά δημοφιλών τροφών. Η έγκριση επέτρεψε στους παραγωγούς τροφίμων να ενσωματώνουν έως και 4% αυτής της σκόνης σε προϊόντα όπως ψωμί, τυρί, ζυμαρικά, γλυκίσματα και κομπόστες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για πιο βιώσιμη διατροφή - με λιγότερες εκπομπές ρύπων και μεγαλύτερη εξάρτηση από εναλλακτικές πηγές πρωτείνης. Η γαλλική Nutri'Earth εξασφάλισε - για την ώρα - αποκλειστική άδεια κυκλοφορίας για πέντε χρόνια, με την είδηση να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις: από θετικά σχόλια για τη βιωσιμότητα της πρότασης μέχρι σκεπτικισμό και ανησυχία για τη χρήση εντόμων στην διατροφή. Πίσω από την απόφαση...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation