Φαγόπυρο: Πεντε οφέλη που παρέχει στον οργανισμό
Πώς επηρεάζει το πεπτικό σύστημα, την υγεία της καρδιάς, το σωματικό βάρος και το σάκχαρο στο αίμα. Το φαγόπυρο, όμως, όπως η κινόα και ο αμάρανθος (ή αμάραντος), είναι οι σπόροι άλλων φυτών. Γι' αυτό που αποκαλούνται "ψευδοδημητριακά". Σε όποια κατηγορία τροφίμων και αν ανήκει, γεγονός παραμένει ότι το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Περιέχει επίσης άφθονες φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές πρωτείνες. Μάλιστα "ο συνδυασμός των συστατικών του το κατατάσσει στις υπερτροφές", λέει η Dr. Natalie Crtalic-Lowther, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Σύμφωνα με την βάση διατροφικών δεδομένων FoodData Central του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ένα φλιτζάνι (περίπου 170 γραμμάρια) μαγειρεμένο πίτουρο φαγόπυρου παρέχει:156 θερμίδες34 γρ. υδατάνθρακες4,6 γρ. φυτικές ίνες1,5 γρ. σακχάρων5,7 γρ. πρωτείνες Παρέχει επίσης το 27% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης (ΣΗΔ) χαλκού...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(68)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(124)
- Υγεία(381)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.