πριν από  4 ημέρες 11 ώρες

Missbloom.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


istock Για δεκαετίες, τα αυγά θεωρούνταν διατροφικός "ύποπτος" για την αύξηση της κακής χοληστερόλης (LDL) και την πρόκληση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας έρχεται να ανατρέψει αυτή την αντίληψη, με αποδείξεις. Δημοσιευμένη στο American Journal of Clinical Nutrition, η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο αυγών την ημέρα όχι μόνο δεν αυξάνει την LDL χοληστερόλη, αλλά μπορεί και να τη μειώσει, αρκεί η υπόλοιπη διατροφή να είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά. "Όταν πρόκειται για το πρωινό σας, δεν είναι τα αυγά που πρέπει να σας ανησυχούν, αλλά το μπέικον ή τα λουκάνικα που τα συνοδεύουν", δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Jon Buckley. Πώς έγινε η μελέτη; Στην έρευνα συμμετείχαν 61 υγιείς ενήλικες, ηλικίας 18-60 ετών, με μέσο επίπεδο LDL χοληστερόλης στα 105 mg/dL, τιμή που θεωρείται ήδη στα όρια κινδύνου, σύμφωνα με την Cleveland Clinic. Οι συμμετέχοντες...

πριν από  4 ημέρες 20 ώρες

istock Για δεκαετίες, τα αυγά θεωρούνταν διατροφικός "ύποπτος" για την αύξηση της κακής χοληστερόλης (LDL) και την πρόκληση καρδιαγγειακών προβλημάτων. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας έρχεται να ανατρέψει αυτή την αντίληψη, με αποδείξεις. Δημοσιευμένη στο American Journal of Clinical Nutrition, η μελέτη διαπίστωσε ότι η...

πριν από  5 ημέρες 7 ώρες

Alfavita.gr

Αν και θεωρούνται βασικό συστατικό σε εκατομμύρια πρωινά σε όλο τον κόσμο, υπήρξε μακροχρόνια ανησυχία για τη σχέση τους με την υγεία της καρδιάς. Μήπως κατηγορήσαμε τα αυγά άδικα; Η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Jon Buckley επανεξέτασε το ζήτημα μέσα από μια πιο σύγχρονη προσέγγιση. Αντί να εστιάσει μόνο στη χοληστερόλη των τροφών, μελέτησε...

πριν από  5 ημέρες 22 ώρες

Dikaiologitika.gr

Η κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής οδήγησε στην μείωση των τιμών της LDL. Για δεκαετίες, τα αυγά βρίσκονταν στο στόχαστρο της διατροφικής επιστήμης, θεωρούμενα βασικός ένοχος για την αύξηση της χοληστερίνης και κατ' επέκταση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Όμως, νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition έρχεται να ανατρέψει...

πριν από  6 ημέρες 0 ώρα

Ygeiamou.gr

Συνδέονται εδώ και χρόνια με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο - Μια νέα μελέτη αποκαθιστά όμως τη φήμη των αυγών και αποκαλύπτει τους πραγματικούς διατροφικούς "ενόχους" ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ24/07/2025 07:59:40 Photo: Shutterstock Για δεκαετίες, το αυγό ήταν ο "συνήθης ύποπτος" όταν μιλούσαμε για αυξημένη χοληστερόλη και καρδιοπάθειες. Πλούσιο σε χοληστερόλη, είχε αποκλειστεί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation