Προσοχή στις γρανίτες: Ο "γλυκός" κίνδυνος για τα παιδιά και οι νέες συστάσεις από τις Αρχές
"Φρένο" στις γρανίτες για τα παιδιά: Ο άγνωστος κίνδυνος και τα ύποπτα συμπτώματα Καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει και οι παραλίες γεμίζουν παιδικές φωνές, οι γρανίτες μοιάζουν με την ιδανική δροσερή επιλογή. Πίσω από την πολύχρωμη, παγωμένη τους εικόνα, όμως, κρύβεται ένας λιγότερο γνωστός κίνδυνος για τα παιδιά: η γλυκερόλη. Η γλυκερόλη (glycerol) είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως ως γλυκαντικό και σταθεροποιητής σε τρόφιμα και ροφήματα. Αν και θεωρείται ασφαλής για ενήλικες σε μικρές ποσότητες, η πρόσφατη ανακοίνωση της Βρετανικής Υπηρεσίας Τροφίμων (FSA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη χρήση της στις έτοιμες γρανίτες, ειδικά όταν απευθύνονται σε παιδιά. Ποιοι είναι οι βασικοί κίνδυνοι της γλυκερόλης: Υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο) Απώλεια αισθήσεων Απότομη πτώση αρτηριακής πίεσης Ναυτία, έμετος, πονοκέφαλος Σύγχυση ή υπνηλίαΝέες συστάσεις για τους γονείς - Ποια ηλικία κινδυνεύει περισσότερο Οι νέες οδηγίες της FSA...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Οι νέες συστάσεις για την κατανάλωση γρανίτας από τα παιδιά δίνουν έμφαση σε μια πρώτη ύλη που εγκυμονεί κίνδυνους αν δεν προσεχθεί η ποσότητά της. Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι γρανίτες γίνονται η πρώτη επιλογή δροσιάς για πολλά παιδιά. Ωστόσο, νέα προειδοποίηση από τις βρετανικές Αρχές Τροφίμων (FSA) εφιστά την προσοχή των γονέων καθώς ορισμένες από αυτές...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(24)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(119)
- Υγεία(289)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.