πριν από  3 ώρες 2 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, προκαλώντας έντονη έρευνα για στρατηγικές πρόληψης που βασίζονται στον τρόπο ζωής. Μια πρόσφατη μελέτη ρίχνει φως σε έναν ενδιαφέροντα διατροφικό σύμμαχο: μια φυσική ένωση που βρίσκεται τόσο στο ρύζι όσο και στον καφέ και η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου καρδιακών προσβολών. Αυτό το άρθρο εξηγεί ποια είναι αυτή η ένωση, πώς λειτουργεί και τι προτείνουν οι ερευνητές σχετικά με τα πιθανά οφέλη της για την προστασία της καρδιάς.Ποια είναι η προστατευτική ένωση της καρδιάς που βρίσκεται στο ρύζι και τον καφέ; Η ένωση είναι το 5-καφεοϋλκινικό οξύ (5-CQA), ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που είναι πιο άφθονο στους κόκκους του καφέ και στο εξωτερικό πίτουρο του ρυζιού. Είναι μέρος μιας οικογένειας πολυφαινολών γνωστών για τα αντιφλεγμονώδη και καρδιαγγειακά οφέλη τους. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το 5-CQA φαίνεται να προστατεύει τα καρδιακά κύτταρα από...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation