Φυσική ένωση σε ρύζι και καφέ βοηθά στην πρόληψη εμφράγματος;
Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, προκαλώντας έντονη έρευνα για στρατηγικές πρόληψης που βασίζονται στον τρόπο ζωής. Μια πρόσφατη μελέτη ρίχνει φως σε έναν ενδιαφέροντα διατροφικό σύμμαχο: μια φυσική ένωση που βρίσκεται τόσο στο ρύζι όσο και στον καφέ και η οποία μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του κινδύνου καρδιακών προσβολών. Αυτό το άρθρο εξηγεί ποια είναι αυτή η ένωση, πώς λειτουργεί και τι προτείνουν οι ερευνητές σχετικά με τα πιθανά οφέλη της για την προστασία της καρδιάς.Ποια είναι η προστατευτική ένωση της καρδιάς που βρίσκεται στο ρύζι και τον καφέ; Η ένωση είναι το 5-καφεοϋλκινικό οξύ (5-CQA), ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που είναι πιο άφθονο στους κόκκους του καφέ και στο εξωτερικό πίτουρο του ρυζιού. Είναι μέρος μιας οικογένειας πολυφαινολών γνωστών για τα αντιφλεγμονώδη και καρδιαγγειακά οφέλη τους. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ότι το 5-CQA φαίνεται να προστατεύει τα καρδιακά κύτταρα από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(171)
- Υγεία(367)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.