πριν από  1 ημέρα 2 ώρες

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Οι τηγανιτές πατάτες, αδιαμφισβήτητα, αποτελούν ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, ωστόσο δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή. Είναι επίσης γνωστό - ίσως όχι σε πολλούς - ότι το ακρυλαμίδιο, μια νευροτοξική ουσία παράγεται όταν κάποια τρόφιμα μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τηγάνισμα). Το ίδιο συμβαίνει και με τις πατάτες. Σχηματίζεται κατά την αντίδραση ενός αμινοξέος, της ασπαραγίνης, με σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, σε υψηλές θερμοκρασίες. Συμπέρασμα: Οι πατάτες που τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν ακρυλαμίδιο. Επειδή όμως οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πιο νόστιμα, γι' αυτό και πιο δημοφιλή φαγητά, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο υγιεινό το τηγάνισμα. - Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο. - Προθερμαίνετε το λάδι, χωρίς όμως να το αφήνετε να καεί. - Στραγγίζετε καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
      Palo presentation