Για να τις τρώτε χωρίς τύψεις: Τα 4+1 μυστικά για να κάνετε τις τηγανιτές πατάτες πιο υγιεινές
Newsroom | email: [email protected] Οι τηγανιτές πατάτες, αδιαμφισβήτητα, αποτελούν ένα από τα πλέον αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, ωστόσο δεν είναι και η πιο υγιεινή επιλογή. Είναι επίσης γνωστό - ίσως όχι σε πολλούς - ότι το ακρυλαμίδιο, μια νευροτοξική ουσία παράγεται όταν κάποια τρόφιμα μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τηγάνισμα). Το ίδιο συμβαίνει και με τις πατάτες. Σχηματίζεται κατά την αντίδραση ενός αμινοξέος, της ασπαραγίνης, με σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, σε υψηλές θερμοκρασίες. Συμπέρασμα: Οι πατάτες που τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες έχουν πιθανότητες να αναπτύξουν ακρυλαμίδιο. Επειδή όμως οι τηγανητές πατάτες είναι από τα πιο νόστιμα, γι' αυτό και πιο δημοφιλή φαγητά, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να γίνει όσο το δυνατόν πιο υγιεινό το τηγάνισμα. - Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο. - Προθερμαίνετε το λάδι, χωρίς όμως να το αφήνετε να καεί. - Στραγγίζετε καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(109)
- Υγεία(333)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.