Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Ποια χρόνια πάθηση συνδέεται με την κατανάλωση υγρής ζάχαρης
Newsroom | email: [email protected] Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή κατανάλωση χυμού πορτοκαλιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Αντιθέτως, άλλες φυσικές πηγές ζάχαρης, όπως τα φρέσκα φρούτα και το μέλι, δεν συνδέθηκαν με αυξημένο κίνδυνο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις φάνηκαν να προσφέρουν προστατευτική δράση. Η Δρ. Karen Della Corte, επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια Διατροφής στο BYU, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είναι η πρώτη μελέτη που καταδεικνύει σαφείς σχέσεις διαφορετικών πηγών ζάχαρης και του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Δείχνει γιατί η κατανάλωση ζάχαρης, είτε από αναψυκτικά είτε από χυμούς, είναι πιο επικίνδυνη για την υγεία από την κατανάλωσή της σε στερεά μορφή". Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η πιο κοινή μορφή της νόσου και προκαλείται είτε από την ανεπαρκή παραγωγή ινσουλίνης από το πάγκρεας είτε από την ανεπαρκή ανταπόκριση των κυττάρων του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
H κατανάλωση ζάχαρης σε υγρή μορφή αντί για στερεά αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να αναπτύξετε χρόνιες παθήσεις. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου Brigham Young, που διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν κάθε μέρα χυμό πορτοκάλι, κινδύνευαν να αναπτύξουν διαβήτη. Αντίθετα, άλλες πηγές ζάχαρης, όπως τα φρούτα και το μέλι, δεν έδειξαν καμία τέτοια...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(54)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(418)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.