Γιατί μας ωφελεί να κάνουμε τη διατροφή μας πιο παραδοσιακή - Μια διαιτολόγος εξηγεί
Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής έχουν αλλάξει άρδην και τον τρόπο που τρεφόμαστε. Θα μπορούσαμε άραγε να επιστρέψουμε στις συνήθειες του παρελθόντος; Υπάρχει μια διατροφή, η NiMe, που μπορεί να βοηθήσει. Ας τη γνωρίσουμε ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ30/06/2025 14:02:06 Photo: Shutterstock *Για το θέμα μιλά η Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος - Αθλητική Διατροφολόγος H Φλώρα Λουκιανού, Κλινική Διαιτολόγος - Αθλητική Διατροφολόγος Λιγότερο από έναν αιώνα πριν, η διατροφή μας ήταν λιτή, αλλά παράλληλα θρεπτική. Πρωταγωνιστές στο μεσημεριανό πιάτο ήταν κυρίως τα όσπρια και τα λαχανικά. Το δισάκι που έφεραν μαζί τους οι εργάτες στο χωράφι για το γεύμα τους περιείχε ντομάτες, ελιές, τυρί, ψωμί και αυγά κάποιες φορές. Ολα τα προϊόντα ήταν αγνά, τοπικής παραγωγής, παρασκευασμένα με τα φρεσκότερα υλικά. Τα συσκευασμένα είδη όπως τα γνωρίζουμε σήμερα δεν υπήρχαν, καθώς όλα όσα είχαν ανάγκη οι άνθρωποι βρίσκονταν στο κοτέτσι, στο μποστάνι και τη στάνη. Με την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(27)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(92)
- Υγεία(281)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.