πριν από  3 ημέρες 12 ώρες

Healthpharma.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


- Advertisement - Αν το κάπνισμα θεωρείτο η βασική αιτία εμφάνισης καρκίνου τον 20ό αιώνα, η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων ενδέχεται να ευθύνεται για την αντίστοιχη "έκρηξη" του 21ου αιώνα. ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER Σύμφωνα με την Devi Sridhar, καθηγήτρια και πρόεδρος της παγκόσμιας δημόσιας υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ο καρκίνος παλαιότερα ήταν συνδεδεμένος με τη γήρανση: κάτι που σημαίνει ότι έπληττε κυρίως άτομα άνω των 60 ή 70 ετών. Αλλά παρόλο που εξακολουθεί να ισχύει ότι η πλειονότητα των νέων διαγνώσεων καρκίνου αφορά άτομα άνω των 70 ετών, το μοτίβο αλλάζει με ανεπαίσθητους τρόπους. Και αυτό γιατί ορισμένοι καρκίνοι εντοπίζονται όλο και περισσότερο σε νεότερα άτομα. Για παράδειγμα ο καρκίνος του παχέος εντέρου: ενώ τα ποσοστά έχουν μειωθεί σε άτομα άνω των 60 ετών, τα δεδομένα δείχνουν μια απότομη αύξηση σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες μεταξύ των ατόμων κάτω των 50 ετών, σε αυτό που ονομάζεται νόσος...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία

    Επιστήμη

    Palo presentation