Γιατί τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα παχαίνουν ανεξαρτήτως θερμίδων
Τα τελευταία 50 χρόνια, τα ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2 έχουν εκτοξευθεί, ενώ η ποιότητα του σπέρματος υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Κινητήρια δύναμη αυτών των αλλαγών θα μπορούσε να είναι η αυξανόμενη δημοτικότητα των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία έχουν συνδεθεί με μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. Ωστόσο, οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι αν αυτό οφείλεται στη βιομηχανική φύση των ίδιων των συστατικών, στην επεξεργασία των τροφίμων ή αν οφείλεται στο ότι οδηγούν τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι παίρνουν περισσότερο βάρος με μια υπερεπεξεργασμένη διατροφή σε σύγκριση με μια ελάχιστα επεξεργασμένη διατροφή, ακόμη και όταν καταναλώνουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Η μελέτη σε ανθρώπους αποκάλυψε επίσης ότι μια διατροφή πλούσια σε υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα εισάγει υψηλότερα επίπεδα ρύπων που είναι γνωστό ότι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Όχι μόνο σε αύξηση του βάρους, αλλά και σοβαρή ορμονική διαταραχή προκαλούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, σύμφωνα με νέα μελέτη. Μια νέα, πρωτοποριακή μελέτη, που έγινε σε άνδρες, διαπίστωσε ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, εκτός του ότι προκαλούν σε αύξηση του βάρους, διαταράσσουν τις ορμόνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στη σεξουαλική και αναπαραγωγική...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(19)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(29)
- Υγεία(90)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.