Η διαφορά ανάμεσα σε σκέτο καφέ και με ζάχαρη: "Αυξάνει το σάκχαρο και τη φλεγμονή" προειδοποιεί γαστρεντερολόγος
Όπως σημειώνει, "η ζάχαρη στον καφέ δεν προσθέτει μόνο περιττές θερμίδες και αλλοιώνει το άρωμα του ροφήματος, αλλά ενισχύει και τη συστηματική φλεγμονή στον οργανισμό". Η χρόνια φλεγμονή, όπως εξηγεί, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, μεταβολικό σύνδρομο και διαβήτη τύπου 2.Καφές: Υπάρχουν πιο υγιεινές εναλλακτικές Η πρώτη και πιο απλή λύση είναι να επιλέξετε καφέ υψηλής ποιότητας. Ένας σωστά εκχυλισμένος espresso ή φίλτρου δεν χρειάζεται διόρθωση. Αν θέλετε πιο απαλή γεύση, "προσθέστε λίγο φρέσκο αγελαδινό γάλα, το οποίο είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά και θρεπτικά στοιχεία", προτείνει ο Sethi. Έτσι, ο καφές μετατρέπεται σε ένα πλήρες ρόφημα. Για όσους δεν μπορούν χωρίς μια γλυκιά πινελιά, ο γιατρός προειδοποιεί ωστόσο: "Αποφύγετε τα γλυκαντικά με ερυθριτόλη, καθώς ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιδράσεις στον μεταβολισμό". Προτιμήστε πιο φυσικές επιλογές ή, ακόμη καλύτερα, συνηθίστε τη γεύση του καφέ όπως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(85)
- Υγεία(323)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.