Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις έως και τρεις μέρες
Η σάλπα είναι ένα ψάρι που βρίσκεται στη Μεσόγειο και ξεχωρίζει για τις χρυσές ρίγες, κατά μήκος του ασημένιου σώματός της, αλλά και τα κιτρινωπά μάτια. Βέβαια, δεν είναι ένα τόσο "αθώο" ψάρι, καθώς ένα είδος του (Sarpa Salpa) μετά την κατανάλωσή του προκαλεί προσωρινές νευρολογικές αλλοιώσεις, όπως οπτικές και ακουστικές παραισθήσεις λόγω των τοξινών που υπάρχουν στον οργανισμό του. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Γιατί αυτό το ψάρι προκαλεί παραισθήσεις; Το παραισθησιογόνο φαινόμενο που σχετίζεται με το συγκεκριμένο είδος σάλπας σχετίζεται με τη διατροφή του ψαριού. Σύμφωνα με το ενυδρείο της Βαρκελώνης στην Ισπανία, είναι το μόνο γνωστό είδος που τρέφεται με το "φύκι δολοφόνο", που επισήμως λέγεται Caulerpa taxifolia. Το φύκι αυτό περιέχει μια τοξίνη που ονομάζεται caulerpine, η οποία αποφεύγεται από άλλα θαλάσσια ζώα. Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο είδος ψαριού επεξεργάζεται την τοξίνη, μετατρέποντάς την σε νευροτοξίνες που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(49)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(155)
- Υγεία(413)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.