πριν από  2 ώρες 4 λεπτά

Makeleio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα επιστημονική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις ρίχνει φως σε έναν απρόσμενο μηχανισμό με τον οποίο η φρουκτόζη -και ειδικά το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS)- μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε πειραματικά μοντέλα με ποντίκια, η φρουκτόζη δεν τροφοδοτεί άμεσα τους όγκους. Αντίθετα, μεταβολίζεται από το ήπαρ σε λιπίδια και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τα καρκινικά κύτταρα για να αναπτυχθούν. Τα πειράματα επικεντρώθηκαν σε τρεις τύπους καρκίνου: μελάνωμα, καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Παρότι η φρουκτόζη δεν αύξησε άμεσα το βάρος ή τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στα ζώα, η παρουσία της οδήγησε σε ταχύτερη ανάπτυξη των όγκων. Οι ερευνητές τονίζουν ότι το ήπαρ παίζει κρίσιμο ρόλο στον μεταβολισμό της φρουκτόζης, μετατρέποντάς την σε "καύσιμο" για τους όγκους μέσω της αύξησης λιπιδίων στο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation