Η μία ομάδα έτρωγε βρώμη, η άλλη ρύζι - Δείτε τα αποτελέσματα της συγκριτικής έρευνας
Επιστήμονες έβαλαν δύο ομάδες να καταναλώνουν βρώμη και ρύζι, ως δύο διαφορετικές επιλογές για μια δίαιτα χαμηλή σε γλουτένη. Η διαφορά που διαπίστωσαν σχετικά με την ευεξία είναι εντυπωσιακή. Ήταν μία κοινή μελέτη των Πανεπιστημίων της Ανατολικής Φινλανδίας και του Τουρούν που συνέκρινε το πώς επιδρά μια δίαιτα χαμηλή σε γλουτένη αφενός βασισμένη στη βρώμη, αφετέρου στο ρύζι, σε παράγοντες κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και η περιφέρεια της μέσης. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Και οι δύο δίαιτες είχαν θετικά αποτελέσματα: Το βάρος και η περιφέρεια της μέσης μειώθηκαν και η γενική ευεξία αυξήθηκε. Τα άτομα που ακολούθησαν τη βασισμένη στη βρώμη δίαιτα αύξησαν την πρόσληψη φυτικών ινών, μειώθηκε η κακή LDL χοληστερόλη τους και η λειτουργία του στομάχου τους ομαλοποιήθηκε καλύτερα από ό,τι στην ομάδα που ακολούθησε τη δίαιτα πλούσια σε ρύζι. Επιπλέον, η συνολική χοληστερόλη μειώθηκε, ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(42)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(139)
- Υγεία(313)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.