πριν από  1 ημέρα 20 ώρες

Iefimerida.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Επιστήμονες έβαλαν δύο ομάδες να καταναλώνουν βρώμη και ρύζι, ως δύο διαφορετικές επιλογές για μια δίαιτα χαμηλή σε γλουτένη. Η διαφορά που διαπίστωσαν σχετικά με την ευεξία είναι εντυπωσιακή. Ήταν μία κοινή μελέτη των Πανεπιστημίων της Ανατολικής Φινλανδίας και του Τουρούν που συνέκρινε το πώς επιδρά μια δίαιτα χαμηλή σε γλουτένη αφενός βασισμένη στη βρώμη, αφετέρου στο ρύζι, σε παράγοντες κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και η περιφέρεια της μέσης. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Και οι δύο δίαιτες είχαν θετικά αποτελέσματα: Το βάρος και η περιφέρεια της μέσης μειώθηκαν και η γενική ευεξία αυξήθηκε. Τα άτομα που ακολούθησαν τη βασισμένη στη βρώμη δίαιτα αύξησαν την πρόσληψη φυτικών ινών, μειώθηκε η κακή LDL χοληστερόλη τους και η λειτουργία του στομάχου τους ομαλοποιήθηκε καλύτερα από ό,τι στην ομάδα που ακολούθησε τη δίαιτα πλούσια σε ρύζι. Επιπλέον, η συνολική χοληστερόλη μειώθηκε, ο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation