Η μυρωδιά του φαγητού μπορεί να μας "κόψει" την όρεξη - Τι έδειξε μελέτη σε ποντίκια
Η μυρωδιά του φαγητού μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πληρότητας, χάρη σε ένα κύκλωμα στον εγκέφαλο που "ανακάλυψαν" επιστήμονες. Μια έρευνα σε ποντίκια έδειξε ότι η μυρωδιά του φαγητού μπορεί να προκαλέσει στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πληρότητας. Ωστόσο, αυτό έδειξε να λειτουργεί μόνο σε αδύνατα ποντίκια, και όχι στα παχύσαρκα ποντίκια που μελέτησαν οι επιστήμονες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι μύτες μας μπορεί να κρύβουν "τα κλειδιά" για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Μια ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτο Max Planck για την Έρευνα του Μεταβολισμού ανακάλυψε μια άμεση σύνδεση της μύτης με μια ομάδα νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο που ενεργοποιούνται από τη μυρωδιά του φαγητού και, όταν ενεργοποιούνται, προκαλούν ένα αίσθημα πληρότητας. Αυτό υποδηλώνει ότι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας μπορεί να απαιτεί διαφορετικές συμβουλές σχετικά με την οσμή του φαγητού πριν από ένα γεύμα, ανάλογα με το βάρος ενός ατόμου. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(151)
- Υγεία(350)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.