Η πολύτιμη βιταμίνη που προστατεύει τον εγκέφαλο - Ποια τρόφιμα την περιέχουν
Όσο η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις για τις πιθανές συνδέσεις μεταξύ της διατροφής και της υγείας του εγκεφάλου, μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts ρίχνει φως στο πώς η ανεπάρκεια μιας βιταμίνης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική ικανότητα σε συνάρτηση με τη διαδικασία της γήρανσης. Συγκεκριμένα, η επάρκεια βιταμίνης Κ θεωρείται σημαντική για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Τα πειράματά τους σε τρωκτικά μέσης ηλικίας απέδειξαν ότι η έλλειψη βιταμίνης Κ μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή και να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό των νευρικών κυττάρων στον ιππόκαμπο, ένα τμήμα του εγκεφάλου που είναι ικανό να παράγει νέα κύτταρα και έχει κεντρική σημασία για λειτουργίες όπως η μάθηση και η μνήμη. Η βιταμίνη Κ βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, ο αρακάς, το λάχανο και το σπανάκι. Είναι ήδη γνωστό ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πήξη του αίματος, ενώ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(54)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(418)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.