πριν από  1 ημέρα 5 ώρες

Makeleio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Όσο η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις για τις πιθανές συνδέσεις μεταξύ της διατροφής και της υγείας του εγκεφάλου, μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts ρίχνει φως στο πώς η ανεπάρκεια μιας βιταμίνης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γνωστική ικανότητα σε συνάρτηση με τη διαδικασία της γήρανσης. Συγκεκριμένα, η επάρκεια βιταμίνης Κ θεωρείται σημαντική για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου. Τα πειράματά τους σε τρωκτικά μέσης ηλικίας απέδειξαν ότι η έλλειψη βιταμίνης Κ μπορεί να αυξήσει τη φλεγμονή και να εμποδίσει τον πολλαπλασιασμό των νευρικών κυττάρων στον ιππόκαμπο, ένα τμήμα του εγκεφάλου που είναι ικανό να παράγει νέα κύτταρα και έχει κεντρική σημασία για λειτουργίες όπως η μάθηση και η μνήμη. Η βιταμίνη Κ βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, ο αρακάς, το λάχανο και το σπανάκι. Είναι ήδη γνωστό ότι παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πήξη του αίματος, ενώ...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation