Η σύνδεση μεταξύ όσφρησης και εγκεφάλου ρυθμίζει την όρεξη
Πώς προκύπτει η πείνα μετά το μαγείρεμα; Αυτό οφείλεται σε ένα νέο δίκτυο νευρικών κυττάρων, όπως ανακάλυψε μια ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Μεταβολισμού Max Planck σε ποντίκια. Ανακάλυψαν μια άμεση σύνδεση μεταξύ της μύτης και συγκεκριμένων νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Αυτά ενεργοποιούνται από τη μυρωδιά του φαγητού και προκαλούν αίσθημα κορεσμού. Αυτό δεν συνέβαινε σε παχύσαρκα ποντίκια. Η ανακάλυψη αυτή θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι, για τη θεραπεία του υπερβολικού βάρους, η αντιμετώπιση των μυρωδιών πριν από το φαγητό θα πρέπει να διαμορφώνεται διαφορετικά ανάλογα με το βάρος. Με τη βοήθεια εγκεφαλικών σαρώσεων, οι ερευνητές εξέτασαν ποιες περιοχές του εγκεφάλου των ποντικών αντιδρούν στις μυρωδιές των τροφών. Κατά τη διαδικασία αυτή, εντόπισαν μια νέα ομάδα νευρικών κυττάρων στο μεσαίο διάφραγμα. Αυτά τα νευρικά κύτταρα αντιδρούν σε δύο στάδια στην τροφή: όταν το ποντίκι μυρίζει τροφή, τα νευρικά κύτταρα ενεργοποιούνται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(152)
- Υγεία(328)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.