Νέα μελέτη: Ποια διατροφή επιβραδύνει τις χρόνιες παθήσεις στους ηλικιωμένους
Η υγιεινή διατροφή μπορεί να επιβραδύνει τη συσσώρευση χρόνιων παθήσεων σε ηλικιωμένους ενήλικες, ενώ οι προφλεγμονώδεις δίαιτες την επιταχύνουν. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μια νέα μελέτη του Karolinska Institutet που δημοσιεύτηκε στο Nature Aging, που παρακολούθησε για 15 χρόνια πάνω από 2.400 ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες στη Σουηδία. Οι ερευνητές διερεύνησαν πώς τέσσερις διαφορετικές δίαιτες επηρεάζουν τη συσσώρευση χρόνιων παθήσεων σε ηλικιωμένους ενήλικες. Τρεις από τις δίαιτες που μελετήθηκαν ήταν υγιεινές και επικεντρώνονταν στην πρόσληψη λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως, ξηρών καρπών, οσπρίων, ακόρεστων λιπαρών και μειωμένη πρόσληψη γλυκών, κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένου κρέατος και βουτύρου/μαργαρίνης. Η τέταρτη δίαιτα, ωστόσο, ήταν προφλεγμονώδης και επικεντρώθηκε στο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, τα επεξεργασμένα δημητριακά και τα γλυκά ποτά, με χαμηλότερη πρόσληψη λαχανικών, τσαγιού και καφέ.Τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η διατροφή μπορεί να επιβραδύνει τη συσσώρευση χρόνιων παθήσεων σε ηλικιωμένους ενήλικες, ενώ οι προφλεγμονώδεις δίαιτες την επιταχύνουν. Αυτό δείχνει μια νέα μελέτη του Karolinska Institutet που δημοσιεύτηκε στο Nature Aging. Οι ερευνητές διερεύνησαν πώς τέσσερις διαφορετικές δίαιτες επηρεάζουν τη συσσώρευση χρόνιων παθήσεων σε ηλικιωμένους ενήλικες. Τρεις από τις...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(44)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(90)
- Υγεία(277)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.