∆ιατροφή, βία και επιθετικότητα
Ένα ερώτηµα που προβάλλεται είναι εάν κάποιο είδος διατροφής, επηρεάζει τη βία και την επιθετικότητα του ανθρώπου. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια συστατικά διατροφής επηρεάζουν την λειτουργία του εγκεφάλου και ιδιαίτερα τους νευροδιαβιβαστές. Για παράδειγµα η τρυπτοφάνη ένα αµινοξύ που βρίσκεται στη σοκολάτα και τις µπανάνες, µεταβολίζεται σε σεροτονίνη ένα νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει την ψυχική διάθεση του ανθρώπου. Από έρευνες δε του Πανεπιστηµίου της Πενσυλβάνιας, διαπιστώθηκε ότι άτοµα που καταναλώνουν τρόφιµα που περιέχουν ωµέγα-3 λιπαρά, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επιθετικά ξεσπάσµατα. ∆ιατροφικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεση και επιθετικότητα του ανθρώπου • Νευροδιαβιβαστές Θρεπτικά συστατικά τροφίµων όπως είδαµε παραπάνω επηρεάζουν τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, όπως τη σεροτονίνη τον χηµικό αγγελιοφόρο του και κατ επέκταση τις αισθήσεις και τα συναισθήµατα του • Αµινοξέα και βιταµίνες Τρόφιµα όπως η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(66)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(370)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.