Καλαμπόκι: Θερμίδες και οφέλη για την υγεία
Το καλαμπόκι είναι ένα λαχανικό, που περιέχει πληθώρα πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, ο φώσφορος και το μαγνήσιο. 12 SHARES Το άμυλο καλαμποκιού (γνωστό και ως κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου) χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, στην παραγωγή αμυλούχων προϊόντων και στην αλλαντοποιία. Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτείνη και λιπαρά. Συγκεκριμένα, ένα φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό καλαμπόκι κονσέρβας περιέχει 177 θερμίδες, 41 γραμμάρια υδατάνθρακες, 5,4 γραμμάρια πρωτείνης, 2,1 γραμμάρια λιπαρά, 4,6 γραμμάρια φυτικές ίνες. Ένα καλαμπόκι μετρίου μεγέθους (περίπου 100 γραμμάρια) βραστό περιέχει 99 θερμίδες, 3,4 γραμμάρια πρωτείνης, 21 γραμμάρια υδατάνθρακες, 4,5 γραμμάρια ζάχαρης, 2,4 γραμμάρια φυτικών ινών και 1,5 γραμμάρια λιπαρών. Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ενώσεις, όπως η λουτείνη και η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(24)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(128)
- Υγεία(325)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.