Καρκίνος και διατροφή: Το "ήσυχο" λάθος που κοστίζει ζωές
Η φλεγμονή αποτελεί φυσική αντίδραση του οργανισμού, όμως όταν είναι χρόνια, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και επιδείνωση σοβαρών παθήσεων, μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος Άκουσε το άρθρο loading audio 00.00/ Newsbomb9 Ιουνίου 2025 · 12:27 ΥΓΕΙΑ 2' 0 σχόλια URL COPIED Μια νέα επιστημονική μελέτη φέρνει στο φως τον καθοριστικό ρόλο της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στην επιβίωση ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τροφών με έντονη φλεγμονώδη δράση - όπως το άσπρο ψωμί, οι τηγανητές πατάτες, τα αλλαντικά και τα αναψυκτικά - συνδέεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο θανάτου. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στoν Independent, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 ασθενείς, έδειξε πως όσοι ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε τέτοιες τροφές είχαν κατά 87% αυξημένη πιθανότητα θανάτου σε σχέση με εκείνους που προτιμούσαν πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές. Η φλεγμονή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(33)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(148)
- Υγεία(210)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.