Καρκίνος μαστού: Τα μαγειρικά έλαια που ενισχύουν τον κίνδυνο κάτω από τη μύτη μας - Τι να προτιμάμε
"Συναγερμό" σήμανε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη που συνδέει ένα διατροφικό συστατικό που βρίσκεται σχεδόν σε όλα μας τα πιάτα με μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι διατροφικές επιλογές συσχετίζονται με τον κίνδυνο καρκίνου, αφού ολοένα και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποστηρίζουν πως το τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, όσο και τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ασθένεια. Ο ρόλος του λινολεϊκού οξέος Στο επίκεντρο της νέας μελέτης βρίσκεται το λινολεϊκό οξύ, ένας τύπος ωμέγα-6 λιπαρού οξέος, που απαντάται σε αφθονία στα ευρέως χρησιμοποιούμενα μαγειρικά έλαια, όπως το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο. Οι επιστήμονες του Weill Cornell Medicine ανακάλυψαν ότι μπορεί να ενεργοποιήσει μια βασική οδό ανάπτυξης του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού (TNBC), μιας ιδιαίτερα επιθετικής και δύσκολα θεραπεύσιμης μορφή καρκίνου. Ο TNBC...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(42)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(139)
- Υγεία(313)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.