Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Μπορεί μια βιταμίνη να προλάβει τον κίνδυνο; Τι λέει η επιστήμη
Δραματική αύξηση περιστατικών παρουσιάζει, το τελευταίο διάστημα, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, έχοντας βάλει τους ειδικούς σε ένα ατελείωτο "κυνήγι" αναζήτησης όλων των επιστημονικών εργαλείων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αναχαίτιση αυτού του αρνητικού ρυθμού και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα υπάρχοντα περιστατικά. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η βιταμίνη D πιθανώς μπορεί να διαδραματίσει έναν πολύτιμο ρόλο. Πολυάριθμες μελέτες έχουν συσχετίσει σταθερά τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα μιας μεγάλης μελέτης με περισσότερους από 12.000 συμμετέχοντες, η οποία αποκάλυψε ότι τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα αντιμετώπιζαν 31% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Ομοίως, η υψηλή διαιτητική πρόσληψη βιταμίνης D έχει συσχετιστεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.