Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το Νο1 τρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο
Σε πολύτιμο τρόφιμο που αγαπά το έντερο και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου αναδεικνύονται τα αγαπημένα μας αποξηραμένα δαμάσκηνα. Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ένα φρούτο που βάσει ερευνητικών δεδομένων φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, με βάση την υψηλή περιεκτικότητά τους σε διαιτητικές ίνες και πολυφαινολικές ουσίες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrition and Cancer και η οποία πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι η πλούσια σε δαμάσκηνα διατροφή συσχετίστηκε με τη μείωση δεικτών κινδύνου για την εμφάνιση προκαρκινικών αλλοιώσεων στο παχύ έντερο. Ακόμη μια έρευνα σε πειραματόζωα των Πανεπιστημίων του Τέξας και της Βόρειας Καρολίνας έδειξε ότι μια διατροφή που περιέχει αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορεί να επενεργήσει θετικά στο μικροβίωμα του γαστρεντερικού συστήματος, κατά μήκος του εντέρου συμβάλλοντας έτσι σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(84)
- Υγεία(295)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.