πριν από  16 ώρες 10 λεπτά

Ygeiamou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νέα έρευνα διαπιστώνει την επικίνδυνη σύνδεση μεταξύ της συχνής κατανάλωσης μιας κατηγορίας πολύ δημοφιλών ροφημάτων και της εμφάνισης καρκίνου του στόματος ΝΙΚΗ ΨΑΛΤΗ29/05/2025 13:43:06 Photo: iStock Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και σακχαρούχων τροφίμων έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών νόσων. Τώρα, νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery, αποκαλύπτει μια ακόμα σημαντική πτυχή που αφορά την υγεία μας: την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στόματος λόγω της κατανάλωσης σακχαρούχων αναψυκτικών. Σύμφωνα με την έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση αυτών των ροφημάτων μπορεί να πενταπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος. Η μελέτη, η οποία παρακολούθησε πάνω από 160.000 γυναίκες για 30 ολόκληρα χρόνια, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ή περισσότερων σακχαχαρούχων αναψυκτικών καθημερινά αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στόματος κατά 4,87 φορές, σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός ή λιγότερου...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
      Palo presentation