Καρκίνος στομάχου και παχέος εντέρου: Πώς προστατεύουμε το πεπτικό σύστημα
*Το κείμενο υπογράφει η κυρία Κωνσταντίνα Παρασκευά, Γαστρεντερολόγος, MD, PhD, FEBGH, FESGE, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη Γαστρεντερολογικού & Μονάδας Ενδοσκοπήσεων, "Κωνσταντοπούλειο- Πατησίων", Πρόεδρος Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη και ο πιο συχνός τύπος καρκίνου του πεπτικού συστήματος. Η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου σε ένα άτομο μέσου κινδύνου είναι 5% (lifetime risk). Τα τελευταία χρόνια ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται συχνότερα σε νεότερες ηλικίες. Στις ΗΠΑ, ο προληπτικός έλεγχος πλέον συστήνεται από τα 45 έτη αντί για τα 50. Παράγοντες όπως η διατροφή και ο σύγχρονος τρόπος ζωής συμβάλλουν στην αύξηση των περιστατικών. Στην Ευρώπη, οι οδηγίες διαφέρουν, αλλά η τάση είναι προς χαμηλότερη ηλικία έναρξης. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου διπλασιάζεται ή τριπλασιάζεται όταν υπάρχει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(38)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(134)
- Υγεία(404)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.