Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο είναι καλύτερο για τη δίαιτα και τη ρύθμιση του σακχάρου
FacebookTwitterViberMessengerWhatsAppEmail: Facebook Twitter Viber Messenger WhatsApp E-mail Ακούστε το άρθρο Το καρπούζι και το πεπόνι είναι χωρίς αμφιβολία τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Δεν ξεχωρίζουν μόνο για τη γεύση και τη δροσιά τους, αλλά και για τα διατροφικά τους οφέλη. Ποιο όμως είναι πιο κατάλληλο για απώλεια βάρους; Και ποιο βοηθά περισσότερο στη ρύθμιση του σακχάρου; Ας δούμε αναλυτικά τις διαφορές τους: ΚαρπούζιΠεριεκτικότητα σε νερό: Πολύ υψηλή, περίπου 92%, ιδανικό για ενυδάτωση.Θερμίδες: Εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, καθώς περιέχει μόλις 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Θρεπτικά συστατικά: Πλούσιο σε λυκοπένιο, κιτρουλίνη, βιταμίνες A, C και B6, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.Γλυκαιμικός δείκτης: Έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (72-80), που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει ταχύτερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.Γλυκαιμικό φορτίο: Έχει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, δηλαδή δεν επηρεάζει σημαντικά το σάκχαρο όταν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(44)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(151)
- Υγεία(319)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.