Καύσωνας και τρόφιμα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη συντήρηση κρεατικών και τυροκομικών
Ενώ το θερμόμετρο έχει ήδη ξεκινήσει τα άλματα προς τα πάνω και ο καύσωνας έχει χτυπήσει την πόρτα μας, αλλάζουν αρκετά στην καθημερινότητά μας, όπως η συντήρηση των τροφίμων. Με τη θερμοκρασία δωματίου χωρίς κλιματιστικό να υπερβαίνει άνετα τους 30°C, ειδικά τις θερμές ώρες της ημέρας, είδη όπως τα κρεατικά και τα τυροκομικά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε παθογόνους οργανισμούς Όπως τονίζει στην Voria.gr, ο ερευνητής του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εξειδίκευση στην Υγιεινή των Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης, Γιάννης Σακαρίδης "τα κρέατα που πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο, ωστόσο εάν πρόκειται να καταναλωθούν στο μέλλον πρέπει να μπουν στην κατάψυξη". Σε όλες σχεδόν τις συσκευές η ψύξη στο ψυγείο συνηθίζεται να είναι στους 4°C, ενώ στην κατάψυξη στους -18°C και κάτω. "Εάν λόγω ζέστης η θερμοκρασία δωματίου έχει ξεπεράσει τους 18°C, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη ρύθμιση στο ψυγείο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(41)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(125)
- Υγεία(345)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.