Κοιλιοκάκη: Πλήρης λίστα με τις τροφές που μπορείτε να τρώτε
Η κοιλιοκάκη είναι ένα από τα πιο κοινά αυτοάνοσα νοσήματα, με μια παγκόσμια επικράτηση που εκτιμάται στο 1%, αν και μερικές δεκαετίες πριν η ασθένεια αυτή θεωρούνταν πολύ σπάνια. Η κοιλιοκάκη χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή φλεγμονώδη αντίδραση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Τα ειδικά αντισώματα της νόσου είναι δυνατό να βοηθήσουν στην επιλογή ασθενών που θα υποβληθούν σε βιοψία του λεπτού εντέρου, η οποία πιστεύεται ότι είναι ο "χρυσός κανόνας" της έρευνας για τη διάγνωση της κοιλιοκάκης. Ωστόσο, σε επιλεγμένους ασθενείς, ορολογικές εξετάσεις μπορεί να είναι επαρκείς για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και η βιοψία δεν είναι απαραίτητη. Μέχρι στιγμής, η μόνη διαθέσιμη μέθοδος διαχείρισης και αντιμετώπισης για την κοιλιοκάκη είναι η προσκόλληση σε μια αυστηρή διά βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη. Ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με κοιλιοκάκη πρέπει να απέχει από την κατανάλωση ορισμένων προϊόντων, ενώ μπορεί να καταναλώνει άφοβα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(31)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(137)
- Υγεία(275)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.