Κόκκινο κρέας: Γιατί βλάπτει την καρδιά - Πόσο μπορείτε να τρώτε
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος, μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Aνασκόπηση του 2022 εξέτασε ευρύ φάσμα μελετών που συνέδεαν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με αυξημένο κίνδυνο ανεξέλεγκτης υψηλής αρτηριακής πίεσης. Τα στοιχεία έδειξαν ότι όσοι ανήκαν στο 20% της υψηλότερης κατανάλωσης κρέατος, είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Μελέτη που αξιολόγησε τις επιδράσεις της διατροφής στην αρτηριακή πίεση, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 200 γραμμαρίων ή περισσότερου κόκκινου κρέατος καθημερινά, αύξησε τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 40%. Επεξεργασμένο έναντι μη επεξεργασμένου κρέατος Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση μη επεξεργασμένου κρέατος δεν αυξάνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση όμως 17 ή περισσότερων γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος καθημερινά, όπως μπέικον ή λουκάνικων, αύξησε σημαντικά τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(69)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(144)
- Υγεία(370)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.