πριν από  20 ώρες 25 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος, μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση. Aνασκόπηση του 2022 εξέτασε ευρύ φάσμα μελετών που συνέδεαν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με αυξημένο κίνδυνο ανεξέλεγκτης υψηλής αρτηριακής πίεσης. Τα στοιχεία έδειξαν ότι όσοι ανήκαν στο 20% της υψηλότερης κατανάλωσης κρέατος, είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή αρτηριακή πίεση. Μελέτη που αξιολόγησε τις επιδράσεις της διατροφής στην αρτηριακή πίεση, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 200 γραμμαρίων ή περισσότερου κόκκινου κρέατος καθημερινά, αύξησε τον κίνδυνο υπέρτασης κατά 40%. Επεξεργασμένο έναντι μη επεξεργασμένου κρέατος Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση μη επεξεργασμένου κρέατος δεν αυξάνει την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση όμως 17 ή περισσότερων γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος καθημερινά, όπως μπέικον ή λουκάνικων, αύξησε σημαντικά τις...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation