Κόκκινο κρέας κατά του καρκίνου; Δύο επιστήμονες εξηγούν νέα αμφιλεγόμενη έρευνα
Παρ' ότι θεωρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια εχθρός της υγείας, μια νέα μελέτη "υπερασπίζεται" το κόκκινο κρέας - Πόσο αξιόπιστα είναι, όμως, τα ευρήματά της; Δύο καθηγητές διευκρινίζουν ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ05/09/2025 07:56:31 Photo: Shutterstock Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία επισημαίνουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος για την υγεία. Ωστόσο, μια αμφιλεγόμενη μελέτη παρουσιάζει νέα δεδομένα εστιάζοντας στις ζωικές πρωτεϊνες και στον απροσδόκητα προστατευτικό - και όχι απειλητικό - τους ρόλο έναντι του καρκίνου. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), μέλος του ΠΟΥ, έχει ταξινομήσει εδώ και καιρό το κόκκινο κρέας -συμπεριλαμβανομένου των βοείου, χοιρινού, αρνίσιου και πρόβειου- ως "πιθανώς καρκινογόνα". Τα επεξεργασμένα κρέατα, από την άλλη, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, ταξινομούνται ως σίγουρα καρκινογόνα. Η απόφαση αυτή είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(160)
- Υγεία(416)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.