πριν από  1 ημέρα 11 ώρες

Ygeiamou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Παρ' ότι θεωρείται σταθερά τα τελευταία χρόνια εχθρός της υγείας, μια νέα μελέτη "υπερασπίζεται" το κόκκινο κρέας - Πόσο αξιόπιστα είναι, όμως, τα ευρήματά της; Δύο καθηγητές διευκρινίζουν ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ05/09/2025 07:56:31 Photo: Shutterstock Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία επισημαίνουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος για την υγεία. Ωστόσο, μια αμφιλεγόμενη μελέτη παρουσιάζει νέα δεδομένα εστιάζοντας στις ζωικές πρωτεϊνες και στον απροσδόκητα προστατευτικό - και όχι απειλητικό - τους ρόλο έναντι του καρκίνου. Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), μέλος του ΠΟΥ, έχει ταξινομήσει εδώ και καιρό το κόκκινο κρέας -συμπεριλαμβανομένου των βοείου, χοιρινού, αρνίσιου και πρόβειου- ως "πιθανώς καρκινογόνα". Τα επεξεργασμένα κρέατα, από την άλλη, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, ταξινομούνται ως σίγουρα καρκινογόνα. Η απόφαση αυτή είναι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation