Κολοκυθάκια: Ένας παραγνωρισμένος σύμμαχος υγείας, γεμάτος θρεπτικά συστατικά
Με την ήπια γεύση του και την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το κολοκύθι μπορεί να μην φαίνεται να ξεχωρίζει σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά το καλοκαιρινό αυτό φρούτο (ναι, είναι φρούτο) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, να υποστηρίξει την καθαρότερη όραση και να προάγει τη μεταβολική υγεία. Ποια οφέλη κρύβονται, όμως, πίσω από την ήπια -ακόμη και αδιάφορη για κάποιους- γεύση που έχουν τα κολοκυθάκια;Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά Για αιώνες, τα κολοκυθάκια χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιιικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους. Σήμερα, οι επιστήμονες συνδέουν αυτά τα οφέλη με τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, όπως η βιταμίνη C, η β-καροτίνη, η λουτείνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Μισό κολοκύθι μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 15 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, που είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(15)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(76)
- Υγεία(336)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.