πριν από  5 ώρες 14 λεπτά

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Με την ήπια γεύση του και την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το κολοκύθι μπορεί να μην φαίνεται να ξεχωρίζει σε θρεπτικά συστατικά. Αλλά το καλοκαιρινό αυτό φρούτο (ναι, είναι φρούτο) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, να υποστηρίξει την καθαρότερη όραση και να προάγει τη μεταβολική υγεία. Ποια οφέλη κρύβονται, όμως, πίσω από την ήπια -ακόμη και αδιάφορη για κάποιους- γεύση που έχουν τα κολοκυθάκια;Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά Για αιώνες, τα κολοκυθάκια χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των αντιφλεγμονωδών, αντιιικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων τους. Σήμερα, οι επιστήμονες συνδέουν αυτά τα οφέλη με τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, όπως η βιταμίνη C, η β-καροτίνη, η λουτείνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Μισό κολοκύθι μεσαίου μεγέθους περιέχει περίπου 15 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, που είναι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation