Κόβοντας τις χρωστικές από τη διατροφή σας κερδίζετε πολύ περισσότερα
Τι αποκαλύπτει έρευνα για τα τρόφιμα και ποτά που περιέχουν χρωστικές ουσίες. Στα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν χρωστικές, οι τελευταίες δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος για την υγεία του καταναλωτή, αποκαλύπτει νέα μελέτη. Σύμφωνα με αυτή, τα τρόφιμα και τα ποτά με συνθετικές χρωστικές περιέχουν κατά μέσο όρο 141% περισσότερη συνολική ζάχαρη σε σύγκριση με τα προϊόντα χωρίς συνθετικές χρωστικές. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το νάτριο και τα κορεσμένα λιπαρά ήταν χαμηλότερα στα τρόφιμα με χρωστικές ουσίες, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι συνθετικές χρωστικές ουσίες τροφίμων μπορούν να θεωρηθούν "κόκκινη σημαία" για ένα προϊόν που είναι πιθανότατα λιγότερο υγιεινό συνολικά, τονίζει ο δρ David Andrews, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Environmental Working Group, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπεράσπισης της υγείας και του περιβάλλοντος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(46)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(143)
- Υγεία(385)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.