Κουρκουμάς και τζίντζερ: Πώς ωφελεί ο συνδυασμός την υγεία;
Στην αναζήτηση φυσικών μεθόδων για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, ο κουρκουμάς και το τζίντζερ βρίσκονται ψηλά στη λίστα των υγιεινών μπαχαρικών. Ανήκουν και τα δύο στην οικογένεια των Ζιγγιβεριδών και χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική. Η δημοτικότητά τους έχει εκτοξευτεί, ενώ όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν τα οφέλη που έχει το κάθε συστατικό ξεχωριστά αλλά και η συνεργιστική τους δράση. Από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες έως τα πεπτικά και τα καρδιαγγειακά οφέλη τους, το τζίντζερ και ο κουρκουμάς αποτελούν βασικούς συμμάχους στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Κουρκουμάς Χάρη στο ενεργό συστατικό του, την κουρκουμίνη, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες περιγράφουν λεπτομερώς πώς η κουρκουμίνη αναστέλλει την κυτταρική διαίρεση των λιποκυττάρων, βοηθώντας στην πρόληψη του σχηματισμού νέου λιπώδους ιστού, διαδικασία ζωτικής σημασίας για τη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(351)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.