πριν από  15 ώρες 3 λεπτά

Lamiareport

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κάποτε το ξινόγαλο ήταν μια σχεδόν μαγική ιστορία μεταμόρφωσης, λίγο γάλα, λίγη υπομονή και ένα μικρό "θαύμα" ζύμωσης που γεννούσε ένα υπόξινο, παχύρρευστο ρόφημα, δροσερό το καλοκαίρι και θρεπτικό τον χειμώνα. Σήμερα, το βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πλάι σε κεφίρ, γιαούρτια και φυτικά ροφήματα, με λαμπερές ετικέτες που υπόσχονται "ζωντανά προβιοτικά" και "εντερική ευεξία". Είναι το ξινόγαλο και το κεφίρ του εμπορίου τόσο ωφέλιμα όσο τα σπιτικά; Αλλά πόσο αληθινά είναι όλα αυτά; Το ξινόγαλο και το κεφίρΤι είναι τελικά το ξινόγαλο; Το ξινόγαλο είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν οξίνισης. Δηλαδή, πρόκειται για γάλα που έχει υποστεί ζύμωση, είτε φυσικά, με τη δράση βακτηρίων, είτε τεχνητά, με προσθήκη οξέος όπως λεμόνι ή ξίδι. Η διαδικασία αυτή αλλάζει τη γεύση, την υφή και τη θρεπτική του αξία. Παραδοσιακά, το γάλα έβραζε, στη συνέχει κρύωνε στους περίπου 22°C και "εμβολιαζόταν" με λίγη μαγιά γιαουρτιού ή παλιό ξινόγαλο. Μετά από...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation