Ξινολάχανο: Το φυσικό "φάρμακο" που ενισχύει την υγεία του εντέρου
Το ξινολάχανο, ένα παραδοσιακό ζυμωμένο τρόφιμο, έχει αναγνωριστεί πρόσφατα ως ένα από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα για την υγεία του εντέρου. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Applied and Environmental Microbiology, η επιστήμη επιβεβαιώνει τη σημασία του στη διατροφή μας. Η μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις υπογραμμίζει ότι το ξινολάχανο δεν είναι μόνο γευστικό, αλλά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση ξινολάχανου μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου, προσφέροντας έτσι έναν φυσικό τρόπο για τη βελτίωση της πέψης και της γενικής ευεξίας. Οι ερευνητές Maria Marco, καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Τεχνολογίας, και η Lei Wei, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ίδιο εργαστήριο, μελέτησαν τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του λάχανου. Συγκεκριμένα, συνέκριναν τις επιδράσεις του ωμού λάχανου, του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(45)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(115)
- Υγεία(402)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.