πριν από  18 ώρες 8 λεπτά

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Τα αυγά αποτελούν την ιδανική πηγή πρωτείνης και οι περισσότεροι τα καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποια είναι λευκά και κάποια καφέ; Ωστόσο, το χρώμα του κελύφους του αυγού δεν επηρεάζει τη θρεπτική του αξία, αλλά σχετίζεται κυρίως με τα γονίδια της κότας. Οι κότες με άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν αυγά με άσπρο κέλυφος, ενώ οι κότες με καστανοκόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς γεννούν καφέ αυγά. Ωστόσο, όσο και αν ακούγεται παράξενο, υπάρχει μια σπάνια ράτσα, όπως είναι η Αραουκάνα (Araucana), που έχει καταγωγή από τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή, που γεννά αυγά με γαλαζοπράσινο χρώμα, κάτι που οφείλεται σε συγκεκριμένα γονίδια. Κατά συνέπεια, το χρώμα του αυγού καθορίζεται αποκλειστικά από τη γενετική και όχι από εξωτερικούς παράγοντες, όπως η διατροφή ή οι συνθήκες εκτροφής. Παρ' όλο που αρκετοί καταναλωτές θεωρούν τα καφέ...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation