Μαύρο τσάι και μούρα προάγουν την υγιή γήρανση [μελέτη]
Υψηλότερη πρόσληψη μαύρου τσαγιού, μούρων, εσπεριδοειδών και μήλων θα μπορούσε να προάγει υγιή γήρανση, αναφέρει νέα έρευνα. Η μελέτη, του Edith Cowan University, Queen's University Belfast και του Harvard T.H. Chan School of Public Health, ανακάλυψε ότι τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου σημαντικών ''συστατικών'' της μη υγιούς γήρανσης, όπως ευθραυστότητα, βλάβη στη σωματική λειτουργικότητα και φτωχή ψυχική υγεία. Ο Dr. Nicola Bondonno δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει ότι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα φλαβονοειδή τείνουν να γερνούν καλύτερα. Η μελέτη ανέλυσε στοιχεία 62.743 γυναικών και 23.687 αντρών σε 24 χρόνια και ανακάλυψε ότι γυναίκες με την υψηλότερη πρόσληψη φλαβονοειδών είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο ευθραυστότητας, 12% χαμηλότερο για βλάβη στη σωματική λειτουργικότητα και 12% χαμηλότερο για φτωχή ψυχική υγεία σε σύγκαιρη με αυτές με τη χαμηλότερη πρόσληψη. Ενώ λιγότερες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(34)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(93)
- Υγεία(280)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.