Μαύρο τσάι, μούρα, εσπεριδοειδή, μήλα: Η τετραλογία της υγείας
Η υψηλότερη κατανάλωση μαύρου τσαγιού, μούρων, εσπεριδοειδών και μήλων μπορεί να συμβάλει στην προαγωγή της υγιούς γήρανσης, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου Edith Cowan, του Πανεπιστημίου Queen's του Μπέλφαστ και της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ, διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή -όπως το μαύρο τσάι, τα μούρα, τα εσπεριδοειδή και τα μήλα- μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης βασικών προβλημάτων που συνδέονται με την ηλικία, όπως η αδυναμία, η μειωμένη σωματική λειτουργία και η κακή ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων. "Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι οι άνθρωποι που προσλαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες φλαβονοειδών τείνουν να ζουν περισσότερο και έχουν επίσης λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κάποια σοβαρή χρόνια ασθένεια, όπως η άνοια, ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις", ανέφερε η επίκουρη λέκτορας του ECU δρ Nicola Bondonno. "Η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(54)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(109)
- Υγεία(312)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.