Μείωση χοληστερόλης: Οι 5 κανόνες σε κάθε διατροφή
Αν και τα φάρμακα σαφώς βοηθούν στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης, οι διατροφικές αλλαγές είναι μια θεμελιώδης και αποτελεσματική στρατηγική για τη φυσική μείωση της χοληστερόλης. Αυτό το άρθρο περιγράφει βασικούς διατροφικούς κανόνες και επιλογές τροφίμων για μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και βελτίωση της συνολικής υγείας της καρδιάς.Τι είναι η χοληστερόλη Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης ουσία που βρίσκεται στο αίμα και είναι απαραίτητη για την κατασκευή υγιών κυττάρων. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) -που συχνά αποκαλείται "κακή" χοληστερόλη- μπορεί να οδηγήσουν σε συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αντίθετα, η χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL) -"καλή" χοληστερόλη- βοηθά στην απομάκρυνση της LDL χοληστερόλης από την κυκλοφορία του αίματος. Βασικοί διατροφικοί κανόνες για την μείωση της χοληστερόλης 1. Αυξήστε την πρόσληψη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.